Наукова діяльність та праці
Автор (співавтор) понад 100 наукових та навчально-методичних праць, серед яких:
- Курський М.Д. Біохімічні механізми адаптації під час м'язової діяльності /М.Д.Курський, М.І. Калинський, Г.А. Осипенко. – Київ: Вища школа, 1986. – 183 с.
- Волков Н.И.Биохимия мышечной деятельности:[ учебник для вузов] / Н.И.Волков, Е.Н. Несен, А.А. Осипенко, С.Н Корсун. – К.:Олимпийская литература. – 2000, 2012. – 504 с.
- Осипенко Г.А. Основи біохімії м'язової діяльності: [навчальний посібник]/ Г.А. Осипенко. – К.: Олімпійська література, 2007, 2018.. – 200 с.
- Осипенко Г.А.,Вдовенко Н.В. Биохимия. Учебно - метод. пособие для сам. подготовки студентов вузов физ. воспитания и спорта. - Киев: Олимпийская литература,2015. – 152 с.
- Осипенко Г.А. Використання харчових добавок у сучасному спорті/ Г.А. Осипенко, Л.М Путро.// Науковий часопис НПУ ім.. М.П.Драгоманова, серія 15 «Фізична культура і спорт», вип.11. – Київ, 2011. – С. 148–152.
- Осипенко Г.А. Індивідуалізація та стандартизація раціонів харчування спортсменів різної спеціалізації/ Г.А. Осипенко, Н.В Вдовенко, В. Воронцова та ін. //Актуальні проблеми фізичної культури і спорту, 2012. – №23 (1). – С. 49–52.
- Осипенко А.А. Роль системы оксида азота в процесах адаптации организма к физическим нагрузкам / Г.А. Осипенко, /Наука в олимпийском спорте, №1, 2014. – С. 23–30.
- Осипенко Г.А. Метаболізм аргініну в тканинах організму та його вплив на фізичну працездатність спортсменів//Актуальні проблеми фізичної культури і спорту, 2015. – № 33 (1) – С.34- 40.
- Композиційний склад тіла студентів та можливості його корекції з використанням спеціалізованих продуктів харчування / А. Іванова, Н. Вдовенко, Г. Сєногонова, Г. Осипенко, С. Шарафутдінова // Актуальні проблеми фізичної культури і спорту. – № 34 (2), 2015. – C. 18 – 22.
- Осипенко Г., Вдовенко Н. Молекулярні механізми регуляції процесів росту скелетних м’язів після фізичних тренувань // Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова – Випуск 2(84), 2017. – C. 334-337.
- Вдовенко Н., Гусарова А., Осипенко Г., Сєногонова Г. Дослідження антиоксидантної здатності функціональної композиції та її складових у модельній системі “жовтковий ліпопротеїд – Fe2+” in vitro // Актуальні проблеми фізичної культури і спорту. – 2017. – № 38 (1). – С. 13 – 16.
- Вдовенко Н., Осипенко Г. Композиційний склад тіла студентів та можливість його корекції за допомогою раціонального харчування // Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова – Випуск 3К(97), 2018. – C. 107-111.
- Стимуляція працездатності спортсменів з використанням функціональних продуктів / [Н. Вдовенко, А. Гусарова, Г. Россоха, Г. Сєногонова, Г. Осипенко] // Актуальні проблеми фізичної культури і спорту. – № 39(1), 2018. – C. 18–23.
- Осипенко Г., Вдовенко Н. Особливості харчування спортсменів – хокеїстів високої кваліфікації у підготовчому періоді // Науковий часопис НПУ ім. М.П. Драгоманова – Випуск (110)19, 2019. – C. 417-421.